zondag 14 april 2013

Kokosolie beauty tips


Coconut oil,
Waar kan je het allemaal voor gebruiken?!
Hier een paar leuke tips!

(deze pot is te koop bij de toko voor €3,50)




Haar

1. Pré-shampoo. Maak je haar vochtig met warm water en smeer kokosolie van je wortels tot in je puntjes in je haar. Laat zo lang mogelijk intrekken. Minimaal een half uur, maar het mag ook een hele nacht zijn. Was je haar zoals gebruikelijk.
2. Haarmasker. Was je haar met shampoo, breng hierna kokosolie aan als een haarmasker. Laat ongeveer een kwartiertje intrekken en spoel goed uit.
3. Conditioner. Gebruik kokosolie als je conditioner: breng aan in de lengte van je haar, laat een paar minuutjes intrekken en spoel goed uit. Je kan kokosolie ook mengen met je gewone conditioner, om deze een extra boost te geven.
5. Leave-in conditioner. Breng een heeeeeel klein beetje kokosolie aan op de lengte van je haar. Laat dit gewoon intrekken, je haar zal de kokosolie absorberen en je haarpunten worden super zacht. Je kan dit op zowel nat- als droog haar doen.
6. Anti-roos behandeling. Meng een beetje kokosolie met tea trea olie en/of een aftreksel van brandnetelthee. Masseer dit in je hoofdhuid, laat zo lang mogelijk intrekken en was je haar zoals gebruikelijk.

Gezicht

7. Kokosolie werkt prima als make-up remover. Masseer zacht een beetje kokosolie op je oogleden en wimpers. Ook waterproof mascara is prima te verwijderen met kokosolie.
8. Nachtcreme. Kokosolie is ontzettend hydraterend en verstopt je poriën niet, het is dus prima te gebruiken als een nachtcreme.
9. Gezichtsscrub. Meng je kokosolie met bakingsoda en gebruik dit als gezichtscrub.
10. Voor iedereen die graag haar oren schoonmaakt met een wattenstaafje: breng hier een klein beetje kokosolie op. Dit voelt net wat zachter en prettiger aan.
11. Lipscrub. Meng kokosolie met suiker of honing en je hebt een fijne, milde lipscrub.
12. Lip conditioner. Pure kokosolie zorgt voor zachte en gehydrateerde lippen. Een prima lip conditioner dus.
13. Oogdruppels. Heb jij wel eens last van droge ogen en gebruik je soms oogdruppels? Breng een heeel klein beetje kokosolie aan in je binnenste ooghoek en je ogen krijgen weer wat meer vocht.

Lichaam

14. Scheerolie. Door de kokosolie glijdt het mesje over je huid.
15. Kokosolie is ontzettend prettig om te gebruiken na het waxen of harsen. De olie verminderd roodheid, hydrateerd en verzacht de huid.
16. Bodylotion. Voeg een geurtje toe als je wilt, maar pure kokosolie in een ideale bodylotion, zeker in de winter als onze huid extra droog is.
17. After sun. Doordat kokosolie zo ontzettend hydrateerd, is het een goed product om te gebruiken als aftersun. Je huid is vaak een beetje uitgedroogt als je in de zon hebt gezeten, kokosolie hersteld de vochtbalans van je huid weer. Bovendien werkt kokosolie kalemerend en herstellend voor je huid.
18. Gebruik kokosolie op brandplekken. Het verminderd de kans op een litteken en bevorderd de genezing.
19. Je kan kokosolie ook gebruiken op blauwe plekken. Het verminderd de zwelling en de kleur.
20. Badolie. Gooi een klodder kokosolie in je bad en je hebt een prima badolie. Voor een lekker geurtje kan je een paar druppels van je favoriete etherische olie aan het badwater toevoegen.
21. Massageolie. De olie is zacht en trekt niet super snel in, hierdoor is hij goed te gebruiken als massageolie.
22. Beschadigde huid. Breng kokosolie aan op kortjes, plekjes, schaafjes enz. De kokosolie verzacht de pijnlijke plek en helpt de huid te herstellen.
23. Lichaamsscrub. Meng kokosolie met bruine suiker en gebruik dit om je lichaam mee te scrubben.
24. Deodorant. Je kan 1/3 kokosolie mengen met 1/3 bakingsoda en 1/3 maizena. Meng dit tot een dikke creme. Deze creme is perfect te gebruiken als deodorant en houdt je de hele dag droog en fris.
25. Handcreme. Kokosolie is goed te gebruiken als handcreme en voetcreme.
26. Nagelriemolie. Breng een klein beetje kokosolie aan op je nagelriemen, laat de olie even intrekken en tadaa: zachte nagelriemen.








linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...